Zitcompetitie met het FNRS Ruiterpaspoort

Deelname is alleen mogelijk wanneer je paardrijdt op een FNRS Ruitersportcentrum dat deelneemt aan de FNRS Zitcompetitie. Er kunnen maximaal 12 ruiters per ruitersportcentrum worden afgevaardigd naar de regiofinales. Drie ruiters per categorie. Alle deelnemers aan de FNRS Zitcompetitie moeten in het bezit zijn van een geldig FNRS Ruiterpaspoort. Deze ruiters moeten een aantoonbare registratie hebben van deelname aan de F Proeven en mogen niet in het bezit zijn van een KNHS Startpas.

Ruiters die zich opgeven voor de regiofinale worden gecontroleerd op zowel het FNRS Niveau als op het bezitten van een startpas. De startpas mag niet uitgegeven zijn in het jaar dat de ruiter deel wil nemen aan de FNRS Zitcompetitie. Dit betekent dat wanneer de ruiter betaald heeft voor de startpas (actief of niet-actief), hij niet mag deelnemen aan de regiofinale. Mocht blijken dat een deelnemer wel in het bezit is van een startpas, dan wordt deze deelnemer uitgesloten van deelname aan de regiofinale.

Regiofinales & Horse Event

De zitcompetitie start met de regiofinales. De winnaars gaan door naar de kwartfinale. De winnaars van de kwartfinale zullen vervolgens tijdens Horse Event strijden in de halve finale. Dezelfde dag strijden de winnaars van de halve finale in een spectaculaire finale om de titel ‘Bestzittende FNRS Manegeruiter van 2018’. De winnaars uit de vier categorieën ontvangen de hoofdprijs, het inmiddels bekende en begeerde ‘Dagje Academy’, dat vanuit de FNRS in samenwerking met Academy Bartels aan de ruiters wordt aangeboden. De ruiters ontvangen tijdens het ‘Dagje Academy’ onder andere een les van Imke Schellekens-Bartels.

Les Chevaux het bestzittend ruitersportcentrum?

Het ruitersportcentrum maakt tijdens de regiofinale kans op de prijs ‘Bestzittend FNRS Ruitersportcentrum van 2016’. Er wordt een gemiddelde berekend van de beste acht deelnemers per ruitersportcentrum. Het ruitersportcentrum met de hoogste punten neemt de beker mee naar huis en mag zich een jaar lang bestzittend ruitersportcentrum van deze regio noemen.

Categorieën

  • Categorie 1: 10 t/m 12 jaar, wel in het bezit van een F4 diploma
  • Categorie 2: 13 t/m 17 jaar, niet in het bezit van het F8 diploma
  • Categorie 3: 13 t/m 17 jaar, wel in het bezit van het F8 diploma
  • Categorie 4: 18 jaar en ouder, alle niveaus
Les Chevaux Zitcompetitie
Les Chevaux Zitcompetitie Overzicht
Les Chevaux FNRS Zitcompetitie