Wat is er te doen in de omgeving?

Ook buiten het paardrijden om is Les Chevaux een goede plek om vakantie te vieren. Er is genoeg te doen. Wat dacht u van een fiets- of wandeltocht door de boswachterijen en het typische Drentse landschap met de brinkdorpen, rietgedekte boerderijen en hunebedden? Of volg een sportieve mountainbikeroute door de bossen. Ook zijn er in de omgeving mogelijkheden om te golfen. Hoort u graag de stilte? Wandel dan eens ’s avonds vanaf de manege richting de boswachterij en geniet van de absolute rust. Bij een heldere hemel kunt u de sterren goed bekijken.

Maar ook shoppen, een terrasje pakken of uit eten gaan is mogelijk, bijvoorbeeld in het centrum van Borger op enkele kilometers van Buinen. Wilt u meer keuze? Ga dan naar het centrum van Assen, Emmen of de binnenstad van Groningen. En breng dan meteen een bezoekje aan het Groninger Museum, het Drents Museum (Assen) of het Dierenpark Emmen. Voor een uitje met kleine kinderen kunt u terecht bij Kabouterland in Exloo of all-in Attractiepark Het Drouwenerzand.

Geïnteresseerd in cultuurhistorie? Dan is het Hunebedcentrum in Borger een bezoek waard. Kom alles te weten over hunebedden en Geopark De Hondsrug. Ook leuk is de vesting Bourtange, een uniek historisch verdedigingswerk in de provincie Groningen vlakbij de Duitse grens.

In onderstaand overzicht vindt u een selectie van leuke uitstapjes en attracties…

Tourist Info Punten

Vragen over de omgeving kunt u uiteraard stellen bij Les Chevaux. Ook kunt u terecht bij de Tourist Info Punten (TIP) in Borger en Exloo. Het TIP verkoopt allerlei kaartmateriaal (o.a. kaarten met de fietsknooppunten) en er zijn gastheren en -vrouwen aanwezig om u bij vragen over de omgeving van dienst te zijn.

Openingstijden van TIP Borger: maandag van 13.00 – 16.00 uur. Van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 14.00 uur. TIP Exloo is geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00 – 14.00 uur.

Tourist Info Drenthe

Tourist informatie punt Borger
Hoofdstraat 24 A
9531 AG BORGER

0599 – 638 729
tip@touristinfoborger.nl

Tourist informatie Punt Exloo
Schapeninformatiecentrum
Hoofdstraat 55 A
7875 AB Exloo

0591 – 585 559
tip@touristinfoexloo.nl

Hengelsport

Het dok in Buinen - foto: Paul Wilkens

In de omgeving van Les Chevaux is uitstekend viswater te vinden. Op fietsafstand, in Buinen, is een prachtig viswater gelegen aan een natuurgebied.

Voor een uitgebreide lijst van viswateren kijkt u op de site van Sportvisserij Nederland.

Fietsen en mountainbiken

Drenthe heeft een uitgebreid netwerk van fietsknooppunten. Les Chevaux ligt vlakbij knooppunt 44.  Ga naar www.fietsendrenthe.nl voor meer informatie. Ook zijn er mogelijkheden om te mountainbiken. In de omgeving van de manege zijn diverse ATB routes uitgezet in het bos. Daarnaast worden er in de gemeente Borger-Odoorn vele wielerevenementen georganiseerd.

Geen eigen fiets mee? Via rijwielzaak Egbert Egberts in Borger kan je een (elektrische) fiets of mountainbike huren. Vraag bij Les Chevaux naar de mogelijkheden of ga naar www.egbertegberts.nl Voor kaarten van het netwerk van fietsknooppunten en mountainbikeroutes kan je terecht bij het Tourist Info Punt in Borger aan de Hoofdstraat 24 A.

Uiteten

In de omgeving van Les Chevaux zijn diverse leuke restaurantjes. Hier vind je een aantal leuke restaurants.

 

Cittaslow

Buinen ligt in de gemeente Borger-Odoorn. In 2010 is de gemeente uitgeroepen tot Cittaslow. Een Cittaslow gemeente kenmerkt zich door een goede leefomgeving en een rijke cultuurhistorie.

Dat geldt ook voor Borger-Odoorn. Je kunt er nog écht leven in de ruimte, met aan de ene kant veel bossen en heide en aan de andere kant de lintdorpen in het weidse veenlandschap. Iedere inwoner heeft gemiddeld maar liefst één hectare ruimte tot zijn beschikking. Verder vertellen de hunebedden een eeuwenoud verhaal van de vroegste bewoners in deze omgeving. Kortom een omgeving die uitnodigt om te ontdekken. Laat je verrassen door de schoonheid van het gebied. En geniet van de gastvrijheid van de bewoners. Zij laten u graag kennismaken met de eigenheid van hun Borger-Odoorn. De plek waar zij trots op zijn.