Skip to main content

Naast dat het ponykamp heel erg gezellig moet zijn en we ervoor gaan om veel lol te maken met elkaar en de paarden, staat veiligheid hoog in het vaandel bij Les Chevaux. Een ponykamp is natuurlijk niks zonder pony’s, en ondanks dat we met betrouwbare en ervaren paarden werken, blijven het toch levende dieren. Vandaar dat we hier met de deelnemers aan het ponykamp duidelijke afspraken over maken en we als ponykampleiding ook overal bij zijn. De deelnemers aan het ponykamp mogen heel veel zelf doen en zeker ook helpen met de verzorging van de paarden, maar we houden altijd een oogje in het zeil.

Hieronder zijn een aantal veelgestelde vagen met antwoorden te vinden. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust even contact op met ons via de telefoon of door even te mailen.

Is het nodig om zakgeld mee te geven?

Het is niet nodig, maar veel kinderen vinden het leuk om een zakje snoep of ijsje te kopen in onze kantine. We adviseren om niet meer dan 20 euro mee te geven. In onze kantine kan ook gepind worden.

Is het kamp ook voor ruiters van andere maneges?

Jazeker! Iedereen is welkom op onze kampen! Veruit de meeste deelnemers komen van andere maneges.

Mag mijn kind zijn of haar telefoon meenemen op kamp?

Jazeker, maar wel op eigen risico. Hij kan gebruikt worden om leuke foto’s en filmpjes te maken of om thuis even te laten weten hoe gezellig het is.

Wat moet ik allemaal aan mijn kind meegeven op kamp?

Bij de reserveringsbevestiging ontvang je van ons een handige inpaklijst, die kun je ook [hier] downloaden. We adviseren om in alle spullen je naam te zetten.

Tot wanneer duurt het ponykamp?

Alle kampen in de zomervakantie duren tot zaterdag ochtend 11:00 uur. De kampen in de mei en herfstvakantie duren tot vrijdag avond 18:00 uur, de deelnemers hebben dan al gegeten.

Zijn er ook jongens welkom op kamp?

Natuurlijk, onze kampen zijn voor iedereen! Wil je graag in een week met meerdere jongens? Neem dan even van te voren contact met ons op, dan kunnen we aangeven in welke weken we al meer aanmeldingen van jongens hebben. De jongens liggen uiteraard op een eigen slaapkamer maar alle activiteiten doen we gezellig samen met de meiden.

Zijn de kampen ook geschikt voor kinderen die alleen komen?

Absoluut! We hebben zelfs heel veel deelnemers die alleen komen. Onze ervaring leert dat je sneller vriendjes maakt wanneer je alleen komt dan wanneer je met een groepje komt.

Is het mogelijk om een eigen pony mee te nemen?

Ja, dat is mogelijk. De pony moet uiteraard braaf zijn en gewend zijn om in een groep met andere paarden te lopen. De pony moet netjes gevaccineerd zijn en tijdens het verblijf moet het paardenpaspoort op de manege zijn.

Krijgt mijn kind gezonde maaltijden en fruit tijdens het kamp?

We proberen altijd een gevarieerd (kinder)menu samen te stellen met voldoende groentes. En er is fruit beschikbaar voor de deelnemers. De kampleiding motiveert iedereen om voldoende groentes op te scheppen.

Mijn zoon of dochter heeft speciale dieet wensen of allergieën

Als u dit van te voren aangeeft is dit doorgaans geen probleem. We bieden ook vegetarische maaltijden aan.

Hoe en wanneer moet ik het ponykamp betalen?

Bij de reserveringsbevestiging ontvangt u tevens een factuur voor het ponykamp. De betalingstermijn is 30 dagen. Betaalt u liever in 2 keer? Neemt u dan contact met ons op.

Mag mijn zoon/dochter bij zijn vriend(in) in het groepje of op de slaapkamer?

We delen de rijgroepen in naar leeftijd en niveau en proberen daar mee rekening te houden met ieder zijn wensen. Ons uitgangspunt is altijd om zoveel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes bij elkaar te plaatsen. De indeling van de slaapkamers is naar eigen keuze, je kunt zelf een bed op dezelfde kamer uitzoeken.

Kan ik de reservering ook annuleren?

Bij annulering meer dan 8 weken voor aanvang van het kamp is 50% van de kampprijs verschuldigd. Bij annulering binnen 8 weken voor aanvang van het kamp of voortijdige beëindiging daarvan is het volledige kampgeld verschuldigd. Het is mogelijk ook voor een ponykamp een annuleringsverzekering af te sluiten. Informeer daar naar bij je bank of ANWB-kantoor.

Hoe zit het met de veiligheid tijdens de kampen?

Tijdens de paarden activiteiten is er altijd voldoende gediplomeerde instructie aanwezig en de manege beschikt over het ‘Veiligheidscertificaat veilige paardensport’. Tijdens het rijden is het verplicht een goedgekeurde veiligheidscap te dragen. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren dan is er altijd een medewerker met BHV diploma op het terrein.

Worden er foto’s genomen en filmpjes gemaakt tijdens het kamp?

We maken tijdens de kampweek enkele leuke foto’s en een weekfilm over alle avonturen die we hebben beleefd. We plaatsen al het beeldmateriaal op een speciale Dropbox waar alle deelnemers en ouders een link van ontvangen. Daarnaast posten we op onze social media pagina’s enkele sfeerbeelden om een impressie te geven van onze kampen. Staat uw zoon/dochter liever niet op de foto? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier of bij aanvang bij het kamp, dan houden we hier rekening mee.

Mag ik eerst een keertje komen kijken?

Natuurlijk! Maak gebruik van onze kijkdagen of kom gewoon een keer langs! We geven je graag een rondleiding over onze manege.

Je kunt ook gebruik maken van onze try-out dagen, dan kun je alvast de gezellige sfeer van onze ponykampen proeven. Hier vind je daar meer informatie over.

Hoe laat mag ik mijn kind brengen op zondag?

De aanvangstijd van het ponykamp is 15:00 uur. U kunt zich samen aanmelden bij de leiding en een bed uitzoeken. We doen nog even een welkomspraatje, waarna we de ouders uitzwaaien en het kamp kan beginnen. We verzoeken u vriendelijk zeker niet voor 14:00 uur te komen i.v.m. het gereedmaken van het kampgebouw en andere activiteiten op de manege.

Mijn vraag staat er niet tussen

Stuur ons een berichtje met uw vraag, we zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Is het kamp ook voor ruiters van andere maneges?

Jazeker! Iedereen is welkom op onze kampen! Veruit de meeste deelnemers komen van andere maneges.

Ponykamp

425,-

Vroegboek tarief - Na 1 januari € 450,-

  • Met heerlijke bosritten eindeloos galopperen door het bos
  • Leerzame lessen van gediplomeerde instructeurs
  • Gratis Les Chevaux T-shirt
  • Themalessen zoals spelles of vaardigheid
  • ’s Avonds een spannend spel spelen in het pikkedonkere bos…
  • Zomerkampen: van zondag 15.00 uur tot zaterdagochtend 11.00 uur
  • Herfst en Meivakantie van zondag 15:00 uur tot vrijdagmiddag 18:00 uur
  • Ook met eigen pony mogelijk
  • Daarnaast nog veel meer super leuke activiteiten!!

Schrijf je nu in!

Stuur ons een appje!