Skip to main content

Groepslessen

Groepslessen zijn er voor verschillende niveaus: groepslessen voor ruiters die net de starterslessen hebben afgerond, lessen voor tieners die het leuk vinden een galopje te maken, volwassenen die recreatief willen rijden, maar ook voor de ruiters die meer sportgericht aan de slag willen.

Paarden en pony’s

Les Chevaux heeft heel veel verschillende paarden en pony’s. Paarden die in het verleden of recent winstpunten gelopen hebben in de wedstrijdsport, jonge paarden die nog veel moeten leren, ervaren paarden waar alle ‘knopjes’ op zitten, maar ook hele brave paarden zodat iedereen met plezier in de les kan leren. Ruiters mogen hun voorkeur uitspreken wat betreft de paarden, maar we proberen hier ook regelmatig mee te variëren, omdat we van mening zijn dat je van elk paard wat kan leren.

Jeugdlessen

De jeugdlessen volgen een lesplanning met elke week een ander thema. Zo wordt er aandacht besteed aan tempocontrole en verschillende vormen met sturen, maar ook worden er samenwerkingsopdrachten gedaan en spellen passend bij het thema. In alle groepslessen gaan we er vanuit dat alle ruiters zelfstandig kunnen draven en sturen, zodat ze opdrachten voor zichzelf kunnen uitvoeren.

In de lessen met oudere jeugd wordt gesproken over welke doelen ze willen behalen in de lessen en wordt er regelmatig een idee voor de les geopperd, waarmee onze instructeurs enthousiast aan de slag gaan. Veiligheid staat hierbij voorop, maar er wordt ook gekeken naar de juiste uitdaging voor een ruiter en bovendien vinden we het belangrijk dat er een fijne en gezellige sfeer heerst binnen de groepen.

Lessen voor volwassenen

Een aantal lessen voor volwassenen wordt recreatief ingericht met onderwerpen als tempocontrole, stuurvormen, een keer een pasje wijken, en themalessen met bijvoorbeeld TREC of een sprongetje. Ook zijn er lessen voor volwassenen waarin aandacht wordt besteed aan het trainen van een paard, het proefgericht werken naar wedstrijden, hoe een paard in elkaar zit en wat dat betekent voor het rijden van een paard.

Wanneer een ruiter zich aan wil melden voor de groepsles wordt er dan ook goed gekeken in welke groep de ruiter het beste tot zijn of haar recht komt. De groepslessen worden op bijna alle dagen gegeven en daarom is er vaak goed een geschikte groep te vinden.

Ruiterpaspoort

Wanneer de ruiter bij Les Chevaux komt rijden, melden we de ruiter aan bij de KNHS. De ruiter ontvangt dan een ruiterpaspoort waar de proefjes in afgetekend kunnen worden. Een lidmaatschap bij de KNHS is €25,75 per jaar.

Leskaart

Groepslessen zijn alleen af te nemen in de vorm van een leskaart van 10 lessen. Deze leskaart is persoonsgebonden en 3 maanden geldig na aanschaf van de leskaart.

Groepslessen

Vanaf 170,-

per persoon

  • Variatie in soorten lessen
  • Ook leren van de andere ruiters
  • Omgang met verschillende paarden
  • Lidmaatschap bij de KNHS
  • € 170,- voor 10 lessen tot 16 jaar
  • € 200,- voor 10 lessen vanaf 16 jaar