Skip to main content

Themalessen

Naast de starterslessen, privélessen en vaste groepslessen organiseert Les Chevaux ook regelmatig themalessen. Zoals voltige, TREC lessen, obstakeltrainingen, filmlessen en springlessen.

Voltige

Voltige is gymnastiek op een paard. Tijdens de voltige kan er goed gewerkt worden aan de balans en het vertrouwen van de ruiter. Daarnaast worden er regelmatig onderdelen in teamverband gedaan.

Lol met je knol

Tijdens de vakanties en feestdagen en soms in de weekenden probeert Les Chevaux groepslessen te organiseren die anders zijn dan de ‘gewone’ groepslessen. Zo organiseren we ‘Lol met je knol’-lessen, waarbij je allerlei vaardigheidsonderdelen uit moet voeren met je paard. Denk hierbij aan een hek openen, een labyrint door en een parcours afleggen. Bij een obstakeltraining gebruiken we vaak een slingerboog, een zeil en hoge balken in staanders. Tijdens de filmlessen nemen we delen van de les op en bespreken we die na met de ruiters. Bij de springlessen werken we aan een onderdeel uit de springtak, zoals tempocontrole tussen de hindernissen, houding en zit boven de sprong en vreemde hindernissen.

Themalessen in de nieuwsbrief

De themalessen worden regelmatig gepromoot op onze Facebookpagina, maar ook altijd gecommuniceerd via onze nieuwsbrief. Wanneer je de nieuwsbrief wil ontvangen, stuur dan even een mailtje. Je kan je ook inschrijven voor een themales met je eigen paard. En als je zelf een groepje hebt waarmee je een themales wilt volgen, laat het dan weten, want we kijken graag mee naar de mogelijkheden!

Themalessen

Vanaf 27,50

per persoon

  • Voltigelessen
  • ‘Lol met je knol’-lessen
  • Filmlessen
  • Springlessen
  • Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief