Les Chevaux

Wij zijn Martin en Renee Bottelier, sinds 2019 eigenaren van manege Les Chevaux. In 1999 kwam Martin met zijn vrouw Christien en twee dochters Renee en Eva  vanuit het westen naar Buinen en hebben het bedrijf overgenomen van de toenmalige eigenaar. Les Chevaux bestaat al sinds december 1982. In 2019 heeft Christien de VOF verlaten en heeft Renee haar deel overgenomen. Martin zorgt voor de technische zaken op de manege en een aantal zakenrelaties. Renee verzorgt de administratieve onderdelen, verzorgt de planning, lessen en contacten met gasten en zakenrelaties. Eva werkt op  oproep mee in het bedrijf als instructrice en werkt daarnaast als tandartsassistente.

Onze visie

Ons uitgangspunt is een bedrijf te runnen “waar wij zelf onze dochters ook op ponykamp of paardrijles hadden willen sturen toen ze nog klein waren”. Daarom staat veiligheid bij ons hoog in het vaandel, net als respect voor onze dieren en behoud van het gemoedelijke karakter dat past bij deze omgeving. En dat werkt. Veel trouwe gasten zijn in de loop van de jaren blijven komen en we hebben veel nieuwe gasten en lesklanten mogen verwelkomen.

Taakverdeling

 • Martin: Dagelijkse leiding, Horeca, Onderhoud, BHV.
 • Renee: Instructrice wedstrijdsport (KNHS erkend), Carrousel commandante, FNRS brons en zilver, FNRS springjury, Bixie jury, KNHS B/L jury, Horeca, BHV
 • Brigitte: Instructrice, Aangepast rijden, Cmv zorgboerderij, FNRS Jurylid brons, Bixie jury, BHV
 • Eva: Instructrice, BHV
 • Nienke: Manege Instructrice, Allround medewerker, BHV
 • Aimee: Instructrice in opleiding, Allround medewerker, BHV
 • Iris:Instructrice, Allround medewerker, BHV, EHBO
 • Laura: Allround medewerker, BHV
 • Janouk: Allround medewerker
 • Marie: Allround medewerker
 • Andrea, Sanne, Juliet & Lotte wekelijkse vrijwilligers
 • en natuurlijk al onze andere vrijwilligers en vakantiehulpen!

Geschiedenis

In de afgelopen jaren hebben wij het kleinschalige vakantiebedrijf dat we destijds kochten, uitgebouwd tot een volwaardige manege met vakantiefaciliteiten. Inmiddels is het bedrijf niet meer te herkennen ten opzichte van een aantal jaren geleden. De manege beschikt nu over een 20-40 buitenbaan, een frisse overkapte 20-40 binnenbaan, een fraaie kantine, drie stallen met paardenboxen, een paddock, een longeercirkel, drie hectare weilanden, twee groepsaccommodaties en zeven vakantieappartementen.

Sinds de opening van de binnenmanege bieden wij –buiten het vakantieseizoen- ook manegelessen aan. Daarnaast is Les Chevaux natuurlijk nog steeds het adres voor ponykampen, paardenvakanties en eindeloze buitenritten in de bosrijke omgeving van Drenthe.

De FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra) is de branchevereniging voor professionele hippische ondernemers. Centrale thema’s voor de FNRS zijn kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid.

De KNHS is de paardensportbond. Zij bevorderen dat zoveel mogelijk mensen, van jong tot oud, op een plezierige en verantwoorde wijze de paardensport kunnen beoefenen, passend bij hun ambitie. Het welzijn van het paard en de paardensporter staat in alles wat ze doen centraal.

Zoek je vakantiewerk?

Wij zoeken elk jaar weer nieuwe vakantiehulpen. Als je 18 jaar of ouder bent is het mogelijk om voor minimaal 3 weken bij ons te komen werken. Dat is met kost en inwoning, paardrijden en veel plezier.

Het werk bestaat uit de stallen mesten, onderhoud van het erf, paarden verzorgen, paarden voeren, de kinderen vermaken met sport en spel, bosritten begeleiden enz… Zou jij het leuk vinden om in de maanden juli en/of augustus ons team te versterken?

vriendinnen

Stuur ons een mail

Wil je bij ons stage lopen?

Ben je op zoek naar een leerzaam stagebedrijf en heeft jouw opleiding raakvlakken met onze werkzaamheden? Stage lopen is altijd mogelijk bij Les Chevaux! Voel je vrij om ons te mailen. Het is voor ons erg prettig als je onderstaande informatie vermeldt in de mail.

 • Naam
 • Leeftijd
 • Opleiding (en leerjaar)
 • Stage-opdracht(en)
Stuur ons een mail