Skip to main content

Starterslessen

Beginnende ruiters krijgen eerst starterslessen. Starterslessen zijn voor jeugd t/m 15 jaar. Starterslessen zijn één-op-één en duren een half uur. Tijdens de starterlessen leren we de ruiter op een leuke en verantwoorde manier paardrijden en omgaan met de pony. Wanneer de ruiter de starterslessen heeft afgerond is het mogelijk om door te stromen naar de groepslessen of privélessen. Starterslessen zijn vrijwel elke dag mogelijk, behalve op de maandag. Mail gerust voor een afspraak.

Vaardigheden

De starterslessen worden door verschillende instructeurs gegeven. In een logboek houden zij bij welke vaardigheden de ruiter al beheerst, welke vaardigheden er herhaald moeten worden of nieuw aangeleerd. Tijdens de starterslessen leren we de ruiter stapsgewijs zich zelfstandig te kunnen ‘redden’ met de pony. Van het opstappen tot het sturen in draf. In het filmpje zie je welke vaardigheden in welke fase besproken worden.

Fases

Door middel van de fases is het mogelijk inzicht te geven in de voortgang van de ruiter, voor de ruiter zelf, maar ook voor ouders/ verzorgers. We kunnen van tevoren niet aangeven hoeveel starterslessen een ruiter moet volgen voordat hij of zij naar een groepje kan. We vinden het belangrijk dat ruiters stevig op hun pony zitten en zichzelf weten te redden met de pony voordat ze naar een groepje gaan.

Voorbereiding

Bij de starterslessen verwachten we de ruiter een kwartier voor lestijd op de manege. Zo kan de ruiter helpen de pony op te halen uit stal, te borstelen en op te zadelen. We leren de ruiters bewust te worden van het feit dat het bij paardrijden niet om het rijden alleen gaat. Het poetsen en opzadelen is altijd onder begeleiding van iemand van ons. We leren de ruiter steeds meer zelfstandig te doen, maar we zijn er altijd om te helpen.

Ruiterpaspoort

Wanneer de ruiter bij Les Chevaux komt rijden, melden we de ruiter aan bij de KNHS. Ruiters t/m 10 jaar ontvangen dan het Bixie & Friends ruiterpaspoort. In dit paspoort kunnen vaardigheden die de ruiters leren in de starterslessen afgevinkt worden. Deze ruiters kunnen daarom zo nu en dan het paspoort inleveren op de manege, zodat een van de instructeurs het paspoort bij kan werken. Je kan het dan de les daarna weer mee naar huis nemen. Zo kan je aan opa’s, oma’s, buren en iedereen die het maar wil weten, laten zien wat jij allemaal al weet over paarden en paardrijden! We organiseren ook Bixie middagen, dan kan je de vaardigheden en weetjes waar we niet aan toe komen in de paardrijlessen oefenen en laten afvinken. Ruiters van 11 jaar en ouder melden we ook aan bij de KNHS en zij ontvangen een gewoon ruiterpaspoort, waar in de toekomst de proefjes in afgetekend kunnen worden. Een lidmaatschap bij de KNHS is zowel voor het Bixie&Friends paspoort als het gewone paspoort €25,75 per jaar.

Leskaart

Starterslessen hebben een laagdrempelig en gereduceerd tarief om beginnende ruiters een goede start te bieden voor de doorstroom naar de groepslessen. Starterslessen zijn alleen af te nemen in de vorm van een leskaart van 10 lessen. Deze leskaart is persoonsgebonden en 3 maanden geldig na aanschaf van de leskaart.

Starterslessen

230,-

leskaart 10 lessen

  • Voor jeugd t/m 15 jaar
  • Een half uur één-op-één les
  • Leer je vaardigheden in fases
  • Ook poetsen en opzadelen
  • Inclusief ruiterpaspoort van de KNHS
  • Deze lessen zijn alleen af te nemen in de vorm van een leskaart