Skip to main content

Privélessen

Privélessen zijn bedoeld voor beginnende ruiters van 16 jaar en ouder en voor ervaren ruiters die de voorkeur geven aan lessen een-op-een. Een privéles duurt een half uur. Duolessen zijn lessen van een half uur met twee ruiters. Duolessen zijn alleen bedoeld voor ervaren ruiters. Privélessen en duolessen zijn op afspraak en vrijwel iedere dag mogelijk. Ze zijn zowel door vaste ruiters te reserveren als door vakantiegangers of ruiters van buitenaf.

Beginnende ruiters

Beginnende ruiters leren in de privélessen de basisvaardigheden van het paardrijden. Er worden een aantal figuren aangeleerd om handigheid te krijgen in het sturen. Met het draven aan de longeerlijn wordt er geoefend met het ritme van het paard en de balans op het paard. Wanneer de ruiter dit goed onder de knie heeft, wordt er ook geoefend met los draven. Een eerste galopje wordt gedaan aan de longeerlijn en als de ruiter het gevoel voor ritme in de galop beheerst, oefenen we dat ook door los in de rijbaan te galopperen.

Ervaren ruiters

Bij de privélessen voor ervaren ruiters kan er goed ingespeeld worden op de doelen en de wensen van de ruiter. De manier van leren van de ruiter, maar ook van het paard staan hierbij centraal. Door de directe feedback kunnen er vaak grote sprongen gemaakt worden in het leerproces. Vandaar ook dat veel ruiters kiezen voor een combinatie van lessen in de groep en privélessen. Of naast lessen in de groep zo nu en dan een privéles volgen. Tijdens de privéles en als de rijervaring toereikend is, is het ook mogelijk een sprongetje te maken als dit een wens van de ruiter is. Een privéles kan zowel met een eigen paard, als met een van onze paarden.

Duoles

Het is ook mogelijk een duoles te volgen. Dit is een half uur les met twee personen. Wel is het hierbij van belang dat beide ruiters in ieder geval goed zelfstandig kunnen stappen en draven. Bij een duoles kan er nog altijd goed gekeken worden naar de doelen van de ruiters en kan de les naar de wensen van hen ingericht worden.

Leskaart of losse les

Privé lessen en duo lessen zijn af te nemen in een leskaart van 10 lessen, maar ook is het mogelijk om een ‘losse’ privé les of duo les te reserveren. Een leskaart is voordeliger dan elke les los af te rekenen. Privé leskaarten en duo leskaarten zijn persoonsgebonden en een half jaar geldig na aanschaf van de leskaart.

Privélessen

35,-

per persoon

  • Persoonlijke begeleiding
  • Werken aan je eigen doelen
  • Voor beginnende ruiters vanaf 16 jaar
  • Voor ervaren ruiters ook duoles mogelijk
  • € 35,- voor een half uur privéles
  • € 25,- pp voor een half uur duoles