Voltige – Gymnastiek in galop

Voltige, paardrijden en gymnastiek met elkaar gekruist. In team verband trainen om sierlijk en in balans oefeningen te paard kunnen uitvoeren. Elke zaterdag om 13.00 uur is de  startersgroep van de voltige aan het trainen. Je kunt als je de oefeningen goed beheerst ook doorstromen naar de gevorderde groep. Deze trainen elke dinsdagavond om 20.00 uur. Voltige is geschikt voor 5 jaar en ouder. Je kunt ongeacht op welk niveau je voltigeert bij ons terecht, Cathrin Kiela traint de gevorderde groep en zij mag voltigeurs uitbrengen tot het hoogste niveau.

Voltige is een heel toegankelijke sport en zeker goed om mee te beginnen voor startende ruiters. Het verbetert je balans en geeft zelfvertrouwen door de soms uitdagende oefeningen.

Wedstrijd – 2017

In 2017 organiseren de Hunebedruiters een voltigewedstrijd voor allerlei voltigeurs uit Nederland. Maar rijd jij alleen paard en lijkt het je superleuk om mee te kunnen doen aan een wedstrijd voor voltige dan kan dit! Er is namelijk een klasse waarin iedereen mag uitkomen en de basisoefeningen moet kunnen laten zien zoals de vlag en molen. Natuurlijk is het dan handig om wel wat ervaring op te doen met deze oefeningen.

Kwartaal les voltige
€90,- voor 1 uur training