Skip to main content

In één weekend je ruiterbewijs

Ben jij een ruiter die stap, draf en galop beheerst, een goed bevestigde zit heeft, niet terug deinst voor een sprongetje van 50cm en obstakels, en rijd je vaak en graag buiten? Dan is het verstandig je ruiterbewijs te halen. In een aantal gebieden van Nederland is het verplicht om een ruiterbewijs te hebben om er te mogen rijden, maar het is verstandig om het ruiterbewijs te behalen ook al rijd je in een gebied waar het niet verplicht is.

Een ORUN erkende examinator neemt het examen af waarin je laat zien het paard in lastige omstandigheden te kunnen controleren en overzicht te houden op je omgeving. Zo straal je uit dat jij je er van bewust bent dat buitenrijden een aantal vaardigheden met zich meebrengt en draag je verantwoordelijkheid. Je rijdt toch ook geen auto op de openbare weg zonder rijbewijs B?!

Dit weekend is geheel verzorgd met eten en drinken, overnachten, examensimulatie (theorie en praktijk) en examen. Boeken dien je zelf te bestellen (haal je ruiterbewijs met plezier en paard&welzijn). We overnachten in het groepsgebouw waar we vrijdagavond om 19.00 uur kennis met elkaar maken. We bespreken het komende examen en verdelen de paarden. Zaterdag verzamelen we om 9.00 uur om de route van het verkeersexamen te verkennen waarna we gelijk de praktijk in gaan. Op de weide nemen we door wat je moet laten zien op het examen en oefenen we allerlei onderdelen. De middag staat in het teken van theorie, alle vragen over de theorie kunnen gesteld worden. In de avond heb je alle tijd om je voor te bereiden op zondag… de examendag.

Een geheel verzorgd weekend met een examensimulatie van zeer ervaren instructeurs. Spannend, maar we begeleiden je op deze dag met de hoop op een geslaagd einde!

Ruiterbewijsweekend

450,-

per persoon

  • Inclusief eten, drinken en overnachting
  • Examensimulatie van ervaren instructeurs
  • Tegen meerprijs een privé-accomodatie

Ruiterbewijsweekend